Instrumenten:

Trompet:
dit is het instrument waar ik conservatorium mee heb gedaan en dus het meeste tijd en energie in heb zitten. Na jarenlang op een Amerikaanse handgemaakte Calicchio te hebben gespeeld heeft deze plaats gemaakt voor een Jupiter Roger Ingraham. Vernoemd naar een super trompettist die vooral hard en hoog kan, en dat vind ik mooi!!!

Bugel: ligt het dichtste bij de trompet is alleen iets groter en klinkt daarom wat warmer. Ook deze is van het merk Jupiter en al jaren in mijn bezit.

Mellowfoon: rare toeter in een rare stemming dus iets voor Moeskroen dacht ik toen ik dit tegenkwam op marktplaats. In vroegere tijden zaten ze met deze voorlopers van de hoorn in de oude Amerikaanse Big Bands. Mooie toeter van het merk CONN, heb er 2, op de dvd van de Kelten zit de beker helemaal in de kreukels omdat een cameraman net daarvoor mijn glazen in close-up wilde hebben hahaha

Trombone: behoeft geen verdere uitleg met de komst van Rolf is deze King 3b vaak in zijn handen en ook Marcel kon er wat van tijdens de karavaanmars (dit was overigens een Olds Embassador). Super mooi instrument, maar ik zou er veel meer tijd in moeten steken!

Bariton: mijn nieuwste aanwinst (1week geleden) is een Besson Prestige Silver, het instrument wat ik al een paar jaar wil hebben is er dan eindelijk. Geluid is vergelijkbaar met trombone alleen doordat het ventielen heeft kun je er makkelijker snelle dingen op spelen.

Euphonium 1: Besson Prestige Silver, de Mercedes onder de euphoiums, maar om live goed op te kunnen spelen gaat hier heeeeeeel veel tijd in zitten dus die is vooral voor de studio.

Euphonium 2: dit werkpaard van Yamaha heeft al van alles meegemaakt. Dit instrument is er een met een verhaal. Jaap vd Pol (de broer van mijn vriendin) speelde vroeger op dit instrument, na zijn vroege overlijden speelde mijn vriendin er zelf nog een aantal jaren op tot ze aan iets anders toe was. Nadat ie jaren stil had gestaan mocht ie weer het podium op bij Pater Moeskroen. Iedereen die het horen wil, en ook zij die het nix interesseert, vertel ik het! Ik doe toch altijd een beetje extra m'n best als ik de microfoon er op klik.