Biografie

Vincent van Lent is in november 2004 afgestudeerd aan het HKU te Utrecht, afdeling lichte muziek trompet. Hij studeerde daar o.a. bij Ack van Rooijen en Angelo Verploegen. Vincent begon zijn muzikale carriere bij de plaatselijke harmonie te Ophemert en kreeg les via de muziekschool te Tiel. Sinds 1997 is hij actief bij verschillende bands waaronder 'De Beatbusters' (Pinkpop, Lowlands, Uitmarkt) en 'Mark Foggo's Skasters' (Lowlands, With Full Force (D)) Ook was hij de Lead Trompettist van de HKU Bigband onder leiding van Henk Meutgeert / Johan Plomp met o.a. een optreden op North Sea Jazz 2004. Na veel hoogtepunten te hebben bereikt als trompettist is hij de afgelopen jaren druk bezig geweest met het studeren op verschillende instrumenten om zo voor de dag te kunnen komen als multi-instrumentenman. En dat is gelukt! Momenteel is Vincent het jongste lid van de folk-popband 'Pater Moeskroen'. Daar bespeelt hij niet alleen de trompet, maar ook diverse (dwars)fluiten, bugel, diverse saxen, mandoline, (bas)gitaar, doedelzakken en Uillean Pipes. Ook de rock&roll coverband 'Bob en de Blueband' wordt bijna altijd versterkt met de trompet of saxofoon van Vincent.

PATER MOESKROEN: Pater Moeskroen is een band van uitersten. De teksten balanceren voortdurend tussen humoristisch en poetisch en de opgewonden "feestdrift" wordt regelmatig afgewisseld met momenten van ingetogen verstildheid..... Er zijn maar weinig Nederlandse groepen die zo'n indrukwekkende ontwikkeling hebben doorgemaakt als Pater Moeskroen. Van de puur spontane absurdistische vrolijkheid uit de begintijd waaruit ook de hits Roodkapje, Hela Hola en Laat maar waaien ontstonden heeft de groep zich ontwikkeld tot een band die al jaren lang in de wintermaanden heel veel mensen naar hun fantastische voorstellingen in het theater lokt. Sinds januari 2006 maakt Vincent van Lent deel uit van deze groep.

WINTERCIRCUS MARTIN HANSON: Sinds 2008 is Vincent orkestleider en arrangeur van wintercircus Martin Hanson. De ultieme uitdaging om van alle verschillende muziek een geheel te maken. Naast het spelen van verschillende instrumenten is Vincent ook verantwoordelijk voor de technische voorbereiding en uitvoering.

STUDIO: Naast veel live spelen is Vincent ook zeer regelmatig aan het werk in de Studio. Zeer uiteenlopende artiesten hebben reeds gebruikgemaakt van de 1 mans blazerssectie o.a. Dries Roelvink, Jan van Brusselband, Roxanne en Dre Hazes. Ook heeft Vincent een studio thuis, op deze manier wordt er op de meest efficiente manier gewerkt. Geluidsbestanden komen via de mail en worden in ieder gewenste vorm bij de opdrachtgever afgeleverd.

BOB EN DE BLUEBAND: Bob en de Blue Band heeft zich ontwikkeld tot uitgebreide en veelzijdige coverband. Rock 'n Roll afgewisseld met originele popnummers staat altijd garant voor een uiterst sfeervolle avond. ....Niet alleen de muziek, maar ook het enthousiasme en de vrijblijvende uitstraling is bepalend voor de spreekwoordelijke 'voetjes van de vloer'.